lunes, 22 de enero de 2007

El Calafate - Glacera Perito Moreno










Després d'estar deu dies a Torres del Paine, vem recuperar les bicis i entrar una altra vegada a la pampa patagònica. La frontera entre Xile i Argentina de Cerro Castillo, que es diu Río Don Guillermo, és algo solitaria....









Però la cosa va millorar quan vem conèixer el nostre padrí, Ricardo. En Ricardo és un policia assignat temporalment al Destacamiento Tomás Sosa, una caserna on només viu un policia i que es floreix perquè "Acá nunca pasada nada". La regió que controla hi ha set estancias, que en xifres representa una vintena de persones i unes 10.000 ovelles. Ens va convidar a dormir dins la casa on viu, que tenia dutxa d'aigua calenta, luju asiàtic per dos cicloturistes, i ens va explicar quatre coses d'Argentina.




El Calafate és una població, per dir-ho suaument, artificial. De fet, si la glacera del Perito Moreno no existís, seria un petit poble amb un petit centre administratiu i mil·lers d'ovelles. En canvi, avui en dia hi viuen 15.000 persones, té una avinguda plena de botigues de souvenirs, pizzeries, xocolateries i "Exchange Money Here". Per a nosaltres, també és un petit balneari, perquè ha suposat la primera amanida i el primer tall de carn en dues setmanes (nosaltres, al final, no vem agafar el pack de 4 nits).




De la glacera del Perito Moreno, d'uns 30 km, només penjarem un parell de fotos. És bastant espectacular. La pared de gel té uns 60 metres d'alt i mentre un se la mira, es van sentint els moviments del gel i com cauent bocinets de glaç d'unes quants tones de pes.
















6 comentarios:

Laurent dijo...

Bonjour Laïa.
ça fait plaisir d'avoir des nouvelles de vous et des Torres del Paine. Nous en avions fait le tour avec Tim il y a qques années. Le Glacier Grey nous avait offert une monumentale avalanche de glace...mémorable !
Profitez de votre séjour.
PS : j'ai transmis ton adresse mel à des amis Chiliens de Valparaiso que nous avions hébergés à Chambéry quand ils faisaient le tour du monde (+- de votre génération...)

ccastan dijo...

Hola, parella!

No ens podeu enviar una mica del neu i el gel per aquí? El temps s'ha tornat boig: al Canigó es pot pujar amb xiruques al gener i cauen nevades de mig metre a Almería! Visca el canvi climàtic!!!

El blog està fantàstic i amb les fotos us "acompanyem" encara una mica més.

Petons i abraçades,

Joan Mª dijo...

Hola Laia
Hace un mes, hemos vuelto del viaje a la Patagonia, fué una maravilla. Hemos tenido un fatal percance con las fotos, se me han borrado todas con la tarjeta XD de 500 MG, tomar todas las precauciones, es mi consejo y creo que no soy al único que le ha ocurrido ésto.

Anónimo dijo...

Hola ciclistes

Molt be això del blog. No havia vist mai cap i es fantàstic.
Espectacular el Perito no? Tot i els North Face de pa sucat amb oli (com jo) paga la pena anar fins el cul del mon per veure'l.
Com de la calor que fa per aquí ja us tenen informats, res, que seguiu be, i que la propera vegada que pugis per Vilamajor vigila a veure on aparques que igual em fan l'Alcalde i no perdonaré ni als ciclistes.

Bon viatge

Enric dijo...

Bon dia Laia, sóc el marit de la MªJosé(Escola Muset)estic al.lucinat amb el vostre viatge.Espero que us acompanyi sovint el bon temps per fer-ho més profitos. Seguirem desde l' escola el vostre avanç. Una salutació.

Anónimo dijo...

Good brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.