domingo, 18 de marzo de 2007

Tornem cap a Xile - zona dels volcans


Gauchos argentins en acció.


L'herba sempre és més verda a l'altra banda dels Andes... i és que a penes portem 10 dies per Argentina que decidim creuar de nous la serralada andina per recórrer la zona dels volcans de Xile.


Així que, des de San Martín de los Andes, anem a buscar un pas cap al país veí. Per la banda Argentina la pujada és més progressiva, però pel costat Xilè l'orografia és més abrupte: molt de desnivell en pocs km = rampes inhumanes. Això sí, la pista recórre uns boscos espectaculars que són el principal recurs de la zona juntament amb les aigües termals.


Després d'una etapa dura... el premi! L'Isra provant els banys termals... només li falta el barnús blanc amb la inicial brodada!




En els boscos de la zona descobrim un arbre molt curiós, l'araucaria (a la foto del costat s'aprecien dos exemplars mil·lenaris), que dóna uns fruits similars als pinyons però molt més grossos i amb un gust que recorda la castanya. Es veu que és un dels aliments bàsics dels indis mapuches, així que nosaltres -amb el nostre esperit camalònic- els hem adoptat: bullits, torrats a la paella i salats es deixen acompanyar bastant bé per una cervesa fresqueta!














Arribem a Pucón, un poble molt turístic gràcies als dos Villarricas: un volcà de 2.847 m i un llac d'uns 25 km de llarg. Pots fer cim pel matí i anar-te a banyar al llac a la tarda...


Volcà Villarrica vist des de Pucón... un con quasi perfecte, de llibre!

No hay comentarios: