domingo, 18 de marzo de 2007

De nou a Argentina, terra de colons

S'han acabat les vacances i tornem a pedalar. Seguint el riu Futaleufú, un mite per als fanàtics del ràfting i del kaiak, remuntem una vall que ens porta fins a la frontera Argentina. A partir d'allà, canvi radical, els camins trencacames xilens es transformen en rectes planes a Argentina, el color dels prats vira del verd al groc torrat i les cases ja no són de cabanes de fusta sinó cases de totxo i ciment.
Ara bé, el primer poble que creuem en el país de la pampa i els asados és Trevelín, fundat per una colonia de Gal.lesos (Trevelín significa poble del molí en gaelic). Molts pèl-rojos pigats, cases de totxo, ovelles llanudes, i restaurants oferint "Té galés" ens donen la sensació de retrobar un tros d'Europa a l'hemisferi sud.
El clima també s'hi apunta, així que creuem un parc natural de llacs i boscos espectaculars sota la pluja i la boira. Ens esperem veure el Nessie emergint d'algun d'els llacs en qualsevol moment, però no apareix. Com tampoc veiem cap alerce, tot i que estem en el parc nacional de Los Alerces. Estafa? De fet, és que és un arbre amb una fusta tan apreciada per la seva robustesa que els colons europeus se'ls van polir gairebé tots, i com que el ritme de creixement és d'a penes 1 milímetre anual només se'n troben a les zones més inaccessibles del parc, això sí, sembla que n'hi ha de fins 4.000 anys!




Cap al PN Els Alerces. Quina canya!!!!

Continuem la nostra ruta cap a Bariloche, el principal destí turístic d'hivern a Argentina. El centre del poble amb el seu bullici de circulació, botigues d'esport i turistes atacats per la febre consumista ens recorda Andorra, peró amb menys formatge i molta més xocolata (de la bona!).



Laia hipnotitzada per un aparador plè de xocolata.
La nostra idea era enviar la càmara espatllada de l'Isra per correu i continuar amb la ruta, però les coses sempre són més complicades del que semblen i hem d'esperar-nos tres dies fins que hi hagi un servei d'aduanes obert que ens permeti fer-ho. Així que, amb les papil·les gustatives euforitzades amb una bona dosi de xocolata anem a passar el cap de setmana a la Colonia Suiza.

Es tracta d'un poblet fundat per suïssos, a una vintena de km de Bariloche, envoltat de llacs i boscos. Casetes de fusta, jardins plens de flors... fins i tot la comissaria de policia és acollidora!

No hay comentarios: